Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[DOWNLOAD] ~ Toinen jalka maassa ~ by Markku Envall ~ Book PDF Kindle ePub Free

Toinen jalka maassa

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Toinen jalka maassa
  • Author : Markku Envall
  • Release Date : January 10, 2012
  • Genre: Essays,Books,Fiction & Literature,
  • Pages : * pages
  • Size : 568 KB

Description

KÀveleminen on ihmislajille yhtÀ luonnollista kuin hengittÀminen. Siksi sille sattuvampi nimi olisi homo ambulans, kÀvelevÀ ihminen. KantapÀÀn kauttahan kÀvelijÀ oppii valitsemaan kenkÀnsÀkin. Miksi luonto on antanut nisÀkkÀille silmÀluomet, mutta ei korvalÀppiÀ melulta suojautumiseen? Tekisikö tÀydellinen hiljaisuus meidÀt hulluiksi? Vai oppisimmeko vihdoin kuuntelemaan?

Kadonneen hiljaisuuden metsÀstÀjÀ Markku Envall pohtii esseissÀÀn myös mm. VÀnrikki Stoolin tarinoiden sankaruuden olemusta, Uuno Kailaan lapsettomuuden tragediaa, Akira Kurosawan helvettikÀsitystÀ ja Raamatun tuhlaajapoikamyytin etymologiaa. Havaintojensa varassa operoiva ajatusten apostoli jyrÀhtÀÀ kirjailijantyön paradokseista ja kirjailijuuden missiytymisestÀ maailmassa, jossa muutoksesta on tehty itseisarvo.

Toinen jalka maassa on virkistÀvÀ paluu envallilaisittain punnittujen oivallusten alkulÀhteille.


Arvosteluotteita

”(…) Envall on jĂ€lleen kirjoittanut viisaan kirjan, mitenkĂ€pĂ€ muutenkaan.”

Matti MÀkelÀ, Helsingin Sanomat

”Kokoelmasta löytyy monenlaista kiinnostavaa luettavaa, vaikka paljon puhutaan tietysti kirjallisuudesta ja kirjoittamisesta. Oleellista on, ettĂ€ essee toisensa jĂ€lkeen pakottaa lukijansa tarkistamaan ajatustottumuksiaan.”

Raija Hakala, Pohjolan Sanomat

Toinen jalka maassa ja muita esseitĂ€ on kirjoitettu hyvin, ja sen osastorakenne on harkittu. Ajatukset ja analyysit perusteluineen avautuvat ymmĂ€rrettĂ€viksi ja onnistuvat jopa herĂ€ttĂ€mÀÀn kiinnostuksen aiheisiin, joista ei ollut kuviteltavissa löytÀÀ tai sanoa mitÀÀn uutta. Palkitsevasti kirjoittaja ei myöskÀÀn tĂ€rkeile lukeneisuudellaan ja kulttuurintuntemuksellaan, palvo tai aitaa taidetta akateemiseksi asiantuntija-alueeksi, vaan suhteuttaa kaiken laajaan ymmĂ€rrykseen ja tasapainoiseen maailmankuvaan.”

Joni Pyysalo, Suomen Kuvalehti

”Envall esittÀÀ koko joukon kiperiĂ€ kysymyksiĂ€ monilta elĂ€mĂ€n alueilta. HĂ€n on riittĂ€vĂ€n viisas ollakseen tyrkyttĂ€mĂ€ttĂ€ niihin vastauksia. Lukijallekin on jĂ€tettĂ€vĂ€ tehtĂ€vĂ€nsĂ€, tĂ€llĂ€ kertaa erityisen mieluisa.”

Hannu Niklander, Savon Sanomat, Keskisuomalainen ja EtelĂ€-Suomen Sanomat

”Envallille ihminen syntyy oppiakseen ja valaistuakseen, ei levittÀÀkseen pamflestisia mielipiteitĂ€ siitĂ€ kuinka joku toinen on pettĂ€nyt hĂ€nen pilvilinnansa.

   (…) MerkittĂ€vĂ€ osa esseistĂ€ on kirjallisia.

   (…) Kaikki tĂ€mĂ€ ilman muodikkaan filosofian tai narratologian raskaita kĂ€sitteellisiĂ€ apparaatteja, kuten vaikkapa Antti Tuurin kerronnan tasoja oivaltavasti valottava essee osoittaa.

   (…) Komea on ytimekĂ€s Rublev-essee, joka kasvaa kristillisistĂ€ juuristaan taiteilijan ja hĂ€nen työnsĂ€, perinteen ja luovuuden jĂ€nnitekentĂ€n pohdinnaksi.”

Karri Kokko, Parnasso


”Aforismia lĂ€hentelevien ajatelmien lisĂ€ksi kokoelman muoto on levollinen ja kaunis, vaikka kirjoitukset kipakoituvat loppua kohden.”

Mari Viertola, Turun Sanomat


Download Free Books "Toinen jalka maassa" PDF ePub Kindle